MVH_banner

Välj en certifierad massör - då vet du        att du är i trygga händer!

Gravidmassage                                           

Visst är det härligt att vara gravid, att se fram emot ett helt nytt liv. Men det är också en period då ditt behov av avspänning ökar. Från fjärde månaden och framåt kan det börja kännas av ordentligt i kroppen.

Att röra på sig, träna och vara i bra form hjälper naturligtvis. Massage, som du kan börja med från 14:e veckan ända fram till strax innan förlossningen, är ett bra komplement.

Forskning visar att massage minskar din oro, sänker stresshormonerna, kan minska komplikationer under förlossningen och även tiden efter att du fött.

Jag använder en speciell gravidmassagedyna på min massagebänk som möjliggör att du kan ligga på mage och få massage ända fram till nionde månaden.

 

Går du regelbundet på massage får du hjälp att komma ner i varv och förbereda dig för det lugn du behöver ha när du ammar. Faktum är att det lugnande hormonet oxytocin utsöndras vid massage såväl som när man ammar.

Oxytocin är en neuropeptid som utsöndras i kroppen vid exempelvis massage, i samband med förlossning eller när en kvinna ammar sitt barn och har då en lugnande och smärtlindrande effekt. 

 

Gravidmassage förbättrar immunförsvaret, vilket är extra viktigt under graviditeten. Hos mig behandlas du på en massagebänk som är speciellt framtagen för den växande magen. Det gör att du kan njuta av behandlingen både på mage och på rygg.

Under graviditeten är det vanligt att man samlar på sig vätska i kroppen och kan få besvär med t ex carpaltunnelsyndrom. Genom förebyggande massage kan man hjälpa kroppen att bli av med vätska och öka blodcirkulationen som kan minska svullnad och de komplikationer som det kan medföra.

När ska man börja med massage för gravida?
Massage är bra under hela graviditeten, men tänk på att börja tidigt för att motverka ryggont,
hudbristningar eller andra komplikationer.


Specialpris på gravidmassage
Just nu kan du boka 50 minuter massage för specialpriset 450 kronor (normalpris 500 kr) och om du bokar 6 tillfällen på direkten, får du sista tillfället gratis!

 

25 min 480:-

50 min 850:-
                                        Tidsbokning online

Tidsbokning online

Jag tar emot Friskvårdschecken och Friskvårdskuponger!

Detta bildgalleri kräver att du har javascript aktiverat och Flash installerat.